Stel een vraag

Nieuws

Nieuws

Volledig papierloos

Woensdag 22 mei 2024

In 2023 hebben wij grote stappen gemaakt op het gebied van digitalisering. De wens was om niet meer te hoeven printen en alle tekeningen digitaal af te kunnen handelen. Voor 2024 was de verwachting om naar een papierloze en digitale fabriek te gaan. Wij kunnen met trots delen dat Brands Metaaltechniek sinds april volledig papierloos werkt. 

Een papierloze fabriek betekent dat productieorders en tekeningen niet meer worden uitgeprint. Iedere medewerker beschikt op elke werkplek over Shop Floor van MKG, deze module is leidend en is ook ‘het’ dashboard waar elke medewerker zijn werkdag mee start. Van hieruit is de planning inzichtelijk en wordt een order gestart, ook zijn aan dit dashboard alle benodigde documenten gekoppeld. De tekening kan hierin geopend worden of het 3D model kan opgehaald worden. Het is direct zichtbaar of het materiaal beschikbaar is, op welke locatie het zicht bevindt en of eventuele voorgaande bewerkingen gereed zijn.Op deze manier hebben we permanent inzicht in de status en is zoeken verleden tijd. Bij een wijziging in de planning hoeven we de order niet opnieuw te printen en te achterhalen waar deze zich in de werkplaats bevindt.

Wij hebben zomaar 1000+ actieve productieorders in omloop en om deze allemaal te overzien zorgt voor een enorme uitdaging. Er gaat nu geen kostbare tijd (verspilling) meer zitten in het zoeken naar orders, uitprinten van orders en tekeningen, deze in mapjes zetten en aan het eind van het proces uit mapjes halen en vernietigen. De tijd die we kunnen besparen besteden we liever aan het monitoren, met als motto: ‘laten lopen wat goed loopt en alleen aandacht besteden aan de knelpunten’. 

Sinds enkele weken zijn we aangesloten bij het SCSN netwerk, hierdoor handelen we ook de communicatie met onze klanten en leveranciers zo veel mogelijk digitaal af. Op deze manier besteden we zo min mogelijk tijd aan het overtypen/invoeren en is de foutkans die hierbij ontstaat uitgesloten. Wij laten onze mensen liever taken uitvoeren waarbij hun kennis juist heel belangrijk is. Het aangesloten zijn bij het SCSN biedt enkele voordelen voor Brands Metaaltechniek. Denk hierbij aan: orders van klanten automatisch inlezen, orderbevestigingen komen automatisch in het ERP systeem, altijd actuele materiaalprijzen in ons ERP systeem door koppeling met de leverancier, automatisch inkoopfacturen inlezen, etc. 

Het volledig papierloos werken was een flinke uitdaging, maar het werkt. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht